Bouillon van paddestoelen.

Benodigdheden: (10 pers.)

  • 500 gr runderschenkel
  • 4 liter water
  • 250 gr ui
  • prei
  • wortel
  • 5 peperkorrels
  • 1 blad laurier
  • 100 gr blanke champignons
  • 100 gr champignons de Paris
  • 100 gr shi take
  • 100 gr pleurottes
  • 10 gr zout
  • 50 gr verse kervel

Bereiding:

De schenkel met koud water opzetten , aan de kook brengen en afschuimen. Ui, wortel,prei, klein snijden wassen en met de champignonstelen toevoegen aan de bouillon. De bouillon laten inkoken tot 2 liter dan passeren. Champignons voor gebruik schoonborstelen en in dunne plakjes snijden. De champignons 5 min mee laten garen. Op smaak brengen met peper en zout en voor het serveren de geplukte kervel toevoegen.

Info:

Dit recept wordt u aangeboden door kookweb
Klik hier voor een printvriendelijke versie (PDF).