Bouillon van paddestoelen.
Benodigdheden: (10 pers.)
- 500 gr runderschenkel
- 4 liter water
- 250 gr ui
- prei
- wortel
- 5 peperkorrels
- 1 blad laurier
- 100 gr blanke champignons
- 100 gr champignons de Paris
- 100 gr shi take
- 100 gr pleurottes
- 10 gr zout
- 50 gr verse kervel
Bereiding:
De schenkel met koud water opzetten , aan de kook brengen en afschuimen. Ui, wortel,prei, klein snijden wassen en met de champignonstelen toevoegen aan de bouillon. De bouillon laten inkoken tot 2 liter dan passeren. Champignons voor gebruik schoonborstelen en in dunne plakjes snijden. De champignons 5 min mee laten garen. Op smaak brengen met peper en zout en voor het serveren de geplukte kervel toevoegen.
Info:
Dit recept wordt u aangeboden door kookweb
Klik hier voor een printvriendelijke versie (PDF).