Kaas-oesterzwam taartje.
Benodigdheden:
- 4 plakjes bladerdeeg(diepvries)
- 3 bosuitjes
- 1 bakje oesterzwammen (150g)
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 2 theelepels tijm
- 2 eetlepels paneermeel
- 100g geraspte oude kaas (zakje a 150g)
- 3 eieren
- 1/2 bekertje crème fraîche (a 125ml)
- peper
- (1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepen bloem om te bestuiven)
- keukenpapier
- 4 lage taartvormpjes a doorsnede ca. 10 cm
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden c of gasovenstand 4. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In pan boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Bosui, wijn en tijm toevoegen en het geheel onafgedekt nog ca 3 laten koken, hierbij vocht laten verdampen. Laten afkoelen. Intussen vormpjes invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg uitrollen tot vierkanten van ca. 16x16 cm. Elk vormpje bekleden met 1 plakje bladerdeeg. Overtollig deeg langs randen wegsnijden. Met vork gaatjes in bodem prikken. Bodems bestrooien met paneermeel en 2 eetlepels kaas. In kom eieren loskloppen met creme fraiche en rest van kaas. Op smaak brengen met peper. Oesterzwammengsel erdoor scheppen. Mengsel over vormpjes verdelen. Taartjes op 1 richel onder midden van oven in ca. 24 a 30 minuten lichtbruin en gaar bakken. Taartjes in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen. Taartjes uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Info:
Dit recept wordt u aangeboden door kookweb
Klik hier voor een printvriendelijke versie (PDF).